Jos vasara ja muut työkalut pysyvät kädessäsi ja jos olet kiinnostunut asuntosijoittamisesta, saattaa sinulla olla mahdollisuuksia ansaita sievoisia summia ostamalla korjausta vaativia rakennuksia ja korjaamalla ne kerralla kuntoon. Näin asuntojen arvo nousee ja voit tehdä asunnoilla hyvät kaupat korjausten jälkeen. Aivan riskitöntä tällainen sijoittaminen ei toki ole, ja asuntoja ostettaessa saakin olla tarkkana, ettei tule vahingossa ostaneeksi purkukuntoisia tai muutoin liian suuria korjauksia vaativia asuntoja. Mutta jos korjausrakentaminen on sinulle tuttua ja jos tiedät, mitä teet, saatat päästä hyville ansioille.

Huomioi asunnon sijainti

Toisinaan huonokuntoisia asuntoja on tarjolla erityisen houkuttelevaan hintaan syrjäisillä seuduilla. Tällöin kannattaa miettiä, löytyykö asunnolle varmasti ostaja asunnon remontoimisen jälkeen. Monet syrjäseudut ovat alkaneet Suomessakin autioitua, eivätkä syrjäseutujen asunnot välttämättä ole kovin kiinnostavia myyntikohteita. Toisaalta hieman yllättävätkin tahot, kuten saksalaiset turistit, jotka etsivät itselleen Suomesta rauhallisia lomanviettokohteita, ovat alkaneet kiinnostua syrjäseutujen asunnoista. Kaikkea tätä kannattaa punnita tarkkaan ennen kuin ostaa huonokuntoisen rakennuksen ja ennen kuin rakennuksen korjausrakentaminen aloitetaan. Mielenkiintoisella, joskin syrjäisellä sijainnilla, oleva asunto saattaa kiinnostaa yllättäviäkin tahoja, mutta tämä tulee varmistaa etukäteen.

Huomioi rakennuksen rahoitus

On myös tärkeää arvioida omaa budjettia ennen kuin ryntää ostamaan remonttia vaativan asunnon. Jos joudut ottamaan lainaa asunnon ostoa ja korjausrakentamista varten, laske lainakulut erityisen tarkkaan etukäteen ja harkitse useampaan kertaan, kannattaako projektiin lähteminen. Laske myös omalle työllesi jokin arvo. Jos asunnon korjaamiseen kuluu erityisen runsaasti aikaa, kannattaa miettiä, onko tällainen ajankäyttö mielekästä.

Huomioi asunnon kunto

Asunnon kunnon huomioiminen on erityisen tärkeää. Tutki ja tutkituta asunto huolellisesti ennen ostopäätöksen tekoa, ettet tulisi ostaneeksi sikaa säkissä. Pahasti vesivahingoista kärsinyt asunto saattaa olla jopa purkukunnossa. Rahoja ei kannata haaskata kohteisiin, jotka ovat purkukuntoisia tai joiden korjaamiseen tulee sijoittaa kohtuuton määrä rahaa tai aikaa – pahimmassa tapauksessa molempia. On aivan eri asia laittaa kuntoon asunnon pinnat kuin purkaa käytännössä koko asunto ja aloittaa kaikki alusta. Kaiken kaikkiaan sopivan korjausrakentamiskohteen valitseminen vaatii melkolailla harkintaa ja kärsivällisyyttä.